Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αντιμετωπίστε την ουρική αρθρίτιδα και την αρθρίτιδα με 3 φυσικές θεραπείες

Όποιος έχει βιώσει τον πόνο από την επίθεση της οξείας ουρικής αρθρίτιδας ή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας θα πουλήσει ακόμα και την ψυχή του για να βρεί γρήγορη ανακούφιση από την αγωνία. Τα περισσότερα φάρμακα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να λειτουργήσουν και να φέρουν ανακούφιση. Και, πολλά από αυτά τα ίδια τα φάρμακα προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Και εάν θα μπορούσατε να κάνετε ένα ποτό, και μέσα σε λίγα λεπτά, να βοηθούσε τον πόνο να υποχωρήσει σε ανεκτά επίπεδα ή να τον ανακουφίσει εντελώς; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Η αλήθεια για τον σωστό συνδυασμό των τροφών

Σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο η θεωρία που αφορά τους συνδυασμούς διαφορετικών τροφών, ούτε προέκυψε στις μέρες μας. Ήδη ήταν γνωστό από το 19ο αιώνα, ανάμεσα σε άλλες διατροφικές θεωρίες που απασχολούσαν τον κόσμο, ότι για να αφομοιώσουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά, για να χάσουμε βάρος, ακόμα και για να βελτιώσουμε την ψυχική μας διάθεση, θα πρέπει να συνδυάζουμε συγκεκριμένες τροφές και να μην αναμιγνύουμε τροφές που περιέχουν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά επειδή δεν ακολουθούν όλες οι τροφές τον ίδιο χρόνο και τρόπο πέψης.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Αβιταμίνωση: Δείτε ποια φάρμακα «σκοτώνουν» τις βιταμίνες

Όλοι κατά καιρούς έχουμε χρειαστεί φάρμακα. Υπάρχουν όμως κάποιες θεραπευτικές κατηγορίες που η παρατεταμένη λήψη τους θα μας οδηγήσει σε βασικές ελλείψεις βιταμινών. Μια από τις ανεπιθύμητες δράσεις των φαρμάκων είναι η μείωση της βίο διαθεσιμότητας πολύτιμων θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό μας, δημιουργώντας έτσι συνθήκες έλλειψης κάποιων βιταμινών.
Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα απλό συμπλήρωμα διατροφής θα λύσει το πρόβλημα και το θεραπευτικό αποτέλεσμα δεν θα διαταραχθεί.
Ας δούμε όμως ποιες κατηγορίες φαρμάκων δημιουργούν ελλείψεις στο οργανισμό μας.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ο ΟΗΕ προτρέπει σε παγκόσμιο κίνημα διατροφής χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά

Κτηνοτροφικό αγρόκτημα βοοειδών, στο Mato Grosso της Βραζιλίας. Φωτογραφία: Daniel Beltra/Greenpeace
Η μικρότερη κατανάλωση ζωικών προϊόντων είναι απαραίτητη για να σωθεί ο κόσμος από τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.
Της Felicity Carus, guardian.co.uk
Μία παγκόσμια αλλαγή προς μια βέγκαν διατροφή (αυστηρή χορτοφαγία*) είναι απαραίτητη για να σωθεί ο κόσμος από την πείνα, την έλλειψη καυσίμων και τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, λέει μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σήμερα.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Το κρέας υπεύθυνο για πολλές μορφές καρκίνου και καρδιοπάθειες

Έρευνα – Επιμέλεια: Ανένταχτος
Όλο και περισσότερες έρευνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, οι οποίες συσχετίζουν την κατανάλωση κρέατος με μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων υγείας, όπως  διάφορες μορφές καρκίνου και ασθένειες τις καρδιάς, μέχρι και με αλλοιώσεις του ανθρώπινου DNA, προκαλώντας κληρονομικά προβλήματα.
Τα κύρια συστατικά που περιέχονται στο κρέας και είναι υπεύθυνα για τυχών διαταραχές στη υγεία μας είναι τα εξής:

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Επτά λόγοι για να εντάξετε τη βρώμη στη διατροφή σας

Η βρώμη, αποτελεί θα λέγαμε ένα super-food το οποίο αν και είχε αποκλεισθεί για χρόνια από τις δυτικές διατροφικές συνήθειες, αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, αφού αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και μπορεί να αποτελέσει ένα απόλυτα υγιεινό σνακ.

Ανακάλυψαν την πρωτεΐνη που ελέγχει την παχυσαρκία

Την πρωτεϊνη που ελέγχει την παραγωγή των λιποκυττάρων στο σώμα, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν οι ερευνητές.
Η πρωτεΐνη ονομάζεται Thy1 και έχει σημαντικό ρόλο, καθώς ελέγχει κατά πόσον ένα αρχέγονο κύτταρο αποφασίζει να γίνει λιποκύτταρο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το εύρημα αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε θεραπείες κατά της παχυσαρκίας.

Ελπίδες για αποκατάσταση της μνήμης στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ

Ελπίδες για την αποκατάσταση της μνήμης στους ασθενείς που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, γεννά η επιστημονική ανακάλυψη ερευνητών από την Καλιφόρνια.
Οι περισσότεροι νευροεπιστήμονες, πίστευαν επί δεκαετίες ότι οι αποθηκευμένες μνήμες βρίσκονται στις συνάψεις –τις συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων ή των νευρώνων– οι οποίες καταστρέφονται από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τριγλυκερίδια: Τι να κάνετε για τα ρίξετε

Η μακρά περίοδος των γιορτών των
Χριστουγέννων είναι ο εφιάλτης όσων
πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή θέλουν να έχουν υπό έλεγχο το βάρος τους.
Στους λόγους υγείας συγκαταλέγονται και τα υψηλά τριγλυκερίδια. Πρόκειται για μια μορφή λίπους που συναντάται στο φαγητό, στο σώμα και στο αίμα και αποθηκεύεται στους λιπώδεις ιστούς του οργανισμού. Μαζί με την χοληστερόλη, συναποτελούν το 95% του συνολικού λίπους.

Γιορτές, η πιο επικίνδυνη περίοδος για την καρδιά μας

Στις γιορτές, οι συγκεντρώσεις, τα πάρτυ και τα μεγάλα γεύματα
έχουν την τιμητική τους. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συνηθίζουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες τροφών και αλκοόλ. Αν και διασκεδαστικές, οι παραδόσεις μπορούν αν οδηγήσουν σε αρνητικά αποτελέσματα όσον αφορά την υγεία-ορισμένα προσωρινά και άλλα μόνιμα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis. Κάτω από το μικροσκόπιο, η σπιρουλίνα φαίνεται σαν μια σπείρα με μακριά και λεπτά νήματα. Το άρωμα και η γεύση της σπιρουλίνας είναι παρόμοια με των φυκιών.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Φυτική Γλυκοζαμίνη… μια φυσική ενίσχυση των αρθρώσεων !!!

Πολλές είναι οι φορές που όλοι μας έχουμε αισθανθεί τις αρθρώσεις μας να πονούν, να μην έχουν την ευλυγισία που θέλουμε ή ακόμα και ότι είναι αυτές που μας κρατούν μακριά από την άσκηση καθώς ο συνδετικός ιστός των αρθρώσεων μπορεί να έχει υποστεί βλάβη.
Μια από τις σημαντικότερες αιτίας που μπορεί να προκαλέσει αυτά τα προβλήματα είναι η φθορά που μπορεί να έχει υποστεί η γλυκοζαμίνη, που είναι ένα σημαντικό δομικό συστατικό του ιστού των αρθρώσεων και σημαντικός παράγοντας στο σχηματισμό μερικών σημαντικών μακρομορίων συμπεριλαμβανομένων των γλυκοπρωτεϊνών, των γλυκολιπιδίων και των γλυκοζαμινογλυκανών. Αυτά τα μακρομόρια μπορούν να βρεθούν στο αρθρικό υγρό, τους χόνδρους, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τους μυς.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Νοθεία τροφίμων ~ Γιατί αυξάνουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα νοθείας τροφίμων;

Γράφει o Ρισσάκης Μιχάλης , Τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc 
 
Το πρόβλημα της νοθείας των προϊόντων δεν είναι μονάχα τοπικό ελληνικό, όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι συσχετίζεται με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά παγκόσμιο. Η νοθεία στα τρόφιμα μπορεί να έχει πολλές μορφές δηλαδή:

Οι θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε

Μάθετε ποια είναι η προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων που χρειάζεστε για μια καλύτερη υγεία.

Οι παρακάτω θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στο ασβέστιο, στις ίνες, στο μαγνήσιο, στο κάλιο, και στις βιταμίνες Α, C, και Ε, ουσίες που συνήθως εμφανίζουν έλλειψη στους οργανισμούς μας. Αυτά τα συνιστώμενα ποσά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία σας και να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Αμύγδαλο: το υπερόπλο της διατροφής

Το αμύγδαλο δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Το αμύγδαλο, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της.