Οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα που έγινε σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.
Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι τα ευρήματά τους μπορεί να εξηγηθούν από την «ικανότητα» των φυτικών ινών να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού, του διαβήτη και πολλών μορφών καρκίνου.