Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Καρκίνος τέλος – Ο Dr. Hammer μιλάει για όλα!

Ο Δρ.Χάμερ μιλάει έξω απο τα δόντια για τη φυλάκιση του και το “λόμπι” της ιατρικής και των φαρμακοβιομηχανιών.
Ο Δρ.Χάμερ βγήκε απο τη φυλακή και μιλάει για όλα.
γράφει η Αριάδνη Γερούκη
Εδώ και χιλιετηρίδες, η ανθρωπότητα έχει, λίγο ως πολύ συνειδητά, την εμπειρία οτι στην πραγματικότητα, όλες οι ασθένειες έχουν μια ψυχική καταγωγή. Αυτό είναι κάτι που έχει εδραιωθεί μέσα στη παγκόσμια παρακαταθήκη γνώσης. Μόνον η «μοντέρνα ιατρική» συνεχίζει να θεωρεί την ζωντανή ύπαρξή μας ως ένα σάκο γεμάτο χημικούς τύπους.

Μακροζωία – Υγεία: Μερικοί διδάξαντες

Ας δούμε ένα κλασσικό παράδειγμα ανθρώπου που άλλαξε δρόμο και αντί για το σουβλατζίδικο της γειτονιάς επέλεξε το βοτανάδικο της περιοχής, και τι αποκόμισε τελικά! Αν και για να φτάσετε τα 150, που είναι και το θέμα μας, δεν χρειάζεται να ξεγράψετε το σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Αλλά με μέτρο, βρε παιδάκι μου. Αυτό το πράγμα που μπουκωνόμαστε λες και το γουρούνι θα ζωντανέψει και θα το σκάσει μέσα από το σουβλάκι, είναι αδιανόητο!

7 λόγοι για να τρώμε ηλιόσπορους καθημερινά

Οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορεί εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή με διάφορους τρόπους. Έτσι μπορούμε να τους προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στα φαγητά μας αλλά και να φτιάξουμε διάφορα βουτήματα και ψωμί με ηλιόσπορο.

Ξερά δαμάσκηνα : ένα νόστιμο, γλυκό, «φορητό» σνακ για την δίαιτα

Χωρίς καθόλου λιπαρά, αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά και άφθονο σίδηρο, τα ξερά δαμάσκηνα είναι ένα νόστιμο, «φορητό» σνακ .
Από την αρχαιότητα ακόμα ήταν γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των δαμάσκηνων, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη από τότε ακόμα, τεχνικών αποξήρανσης.
Η Μέση Ανατολή υπήρξες λάτρης του φρούτου, της ξερής μορφής του καθώς και του χυμού του. Στις μέρες μας το γαλλικό ξερό δαμάσκηνο θεωρείται το καλύτερο στο είδος του.

Νεοφοβία: Όταν το παιδί σας δε δοκιμάζει νέα τρόφιμα

Το παιδί σας αρνείται να δοκιμάσει νέες γεύσεις και κυρίως φρούτα και λαχανικά; Δεν είναι το μόνο! Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών εκδηλώνουν έντονηαπροθυμία και αποφυγή για δοκιμή νέωντροφίμων. Το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται τροφική νεοφοβία και εκδηλώνεται στην βρεφική ηλικία σε χαμηλά επίπεδα, κορυφώνεται σε ηλικίες 2-6 ετών και μειώνεται σταδιακά με το πέρασμα των χρόνων.

Ψυχολογικά οφέλη της άσκησης

Η σωματική άσκηση αναφέρεται ως μορφή εκγύμνασης του σώματος και του πνεύματος, με την ύπαρξη παράλληλα και επίδρασης επί της ψυχολογικής κατάστασης του ασκούμενου. Τα οφέλη της άσκησης στην ψυχολογική κατάσταση του ατόμου αποτελούν αντικείμενο έρευνας τα τελευταία χρόνια και προσδίδουν στη φυσική δραστηριότητα ένα εύρος θετικών ψυχικών επιδράσεων προς τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα οφέλη σχετίζονται με τη βελτίωση της ανθρώπινης διαβίωσης και την ποιότητα ζωής. Αναφέρονται πιο συγκεκριμένα στη(ν):

Bιταμίνες που προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση

Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης των βλαβών που παρατηρούνται στον οργανισμό μας. Για να το επιτύχουν όμως αυτό – τις περισσότερες φορές – χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους….
η επιδιόρθωση των βλαβών του DNA απαιτεί την ενεργοποίηση πρωτεϊνών…… 
όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως… 

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αντικαταστήστε τα αντιβιοτικά με φυσική διατροφή!

Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, που ανακάλυψε την πενικιλίνη, μας προειδοποίησε σχεδόν πριν από μία δεκαετία, ότι η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πιο ανθεκτικών βακτηρίων. Στην πραγματικότητα, τα αντιβιοτικά αποτελούν την κύρια αιτία περιοδικών νοσημάτων και η κατάχρηση που κάνουμε, συντελεί στη δημιουργία πιο ανθεκτικών στελεχών των «υπερμικροβίων» που είναι άτρωτα σε οποιοδήποτε από τα γνωστά είδη αντιβιοτικών. Έτσι, παρά την ύπαρξη όλων αυτών των αντιβιοτικών και της αυστηρότερης τήρησης των κανόνων υγιεινής, έχουμε χάσει τον αγώνα απέναντι στις μολυσματικές ασθένειες. 

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού

Οι άνθρωποι «έκλεψαν» την τροφή της μέλισσας που με τόσο κόπο παράγει για την δική της συντήρηση.
Το μέλι καταναλώνεται στην αρχική μορφή παραγωγής του και αποτελεί εκτός από το ιδανικό φυσικό γλυκαντικό και μια εξαιρετική φαρμακευτική ουσία. Αποτελεί άλλωστε μια από τις λίγες τροφές που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μπορεί κανείς να το απολαύσει σκέτο, στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και τα αφεψήματα.

Ο γονιός είναι ένα περιστέρι που απλώνει τα φτερά του και αγκαλιάζει τα παιδιά του

10 ΜΙΚΡΑ & ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Ο γονιός είναι σαν ένα μεγάλο περιστέρι που απλώνει τα φτερά του και
αγκαλιάζει τα παιδιά του.
Της Όλγας Γκουνή, κέντρο προγεννητικής ψυχολογίας cosmoanelixis
Το έργο ενός γονέα, θαυμαστό απ’ όλες τις απόψεις, ξεκινά πριν από την εκδήλωση της ζωής και συνεχίζει όσο η ζωή συνεχίζεται. Η γυναίκα μέσα από την αγάπη συνδέεται με τον άνδρα και οι δύο μαζί επιτρέπουν να ενωθούν τα σώματά τους και να δημιουργήσουν έναν νέο φορέα μέσα στον οποίο θα κατοικήσει η νέα ζωή για να κάνει κι εκείνη τη δική της διαδρομή στον κόσμο και να εξελιχτεί με την εμπειρία που θα συσσωρεύσει.

7 ισχυρά παυσίπονα που έχουμε …στην κουζίνα μας

Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τη φαρμακευτική, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας.

Όλη η αλήθεια για τα αναψυκτικά μέσα σε 4 λεπτά [Video]

Όσον αφορά στα μηνύματα που περνάνε οι διάφορες εταιρείες, αυτό της Coca-Cola είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένο με την ευτυχία.
Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι ότι ακόμα και οι διαφημίσεις της εταιρείας δείχνουν
μηχανήματα αυτόματης πώλησης των προϊόντων της να “μοιράζουν” ευτυχία με τη μορφή μπαλονιών σε σχήματα ζώων και δωρεάν πίτσα ή ακόμα και με τη μορφή αγκαλιών.
Η αλήθεια είναι ότι τα αναψυκτικά θα μπορούσαν να αποτελούν μία πηγή ευτυχίας, όταν καταναλώνονται σποραδικά και σε μικρές ποσότητες.

Γιατί μας «τραβάνε» τα τρόφιμα με ζάχαρη ακόμα κι αν έχουν άσχημη γεύση;

Μάθετε γιατί τα επιλέγουμε ακόμα κι αν έχουν άσχημη γεύση!
Όταν σε μια στιγμή αδυναμίας λαχταράμε ένα ντόνατς σοκολάτας ή τρώμε μια σακούλα ζελεδάκια, οι γευστικοί μας κάλυκες κάνουν κουμάντο και καθορίζουν τις πράξεις μας, γιατί φανταζόμαστε τη γεύση του γλυκού και μας τρέχουν τα σάλια.
Ωστόσο, θα δελεαζόμασταν τόσο πολύ να φάμε αυτά τα τρόφιμα αν τα γλυκά είχαν τη γεύση του χαρτονιού αντί για αυτήν που έχουν πραγματικά;

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ KΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

Τα κύρια συστατικά που περιέχονται στο κρέας και είναι υπεύθυνα για τυχών διαταραχές στη υγεία μας είναι τα εξής:
Τοξίνες αποσύνθεσης και συντήρηση
Ως γνωστόν βάσει των φυσικών νόμων, μετά τον θάνατο ξεκινάει ακαριαία η διαδικασία αποσύνθεσης της σάρκας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες τοξίνες, όπως η πτωμαΐνη. Πρόκειται για μια διαδικασία μη αναστρέψιμη, και οι μόνοι τρόποι καθυστέρησης (στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό) είναι η ψύξη του κρέατος, η οποία τις περισσότερες φορές κρίνεται ανεπαρκής, και οι κτηνοτρόφοι καταφεύγουν συνήθως στη χρήση χημικών, τα οποία επίσης βοηθούν στη διατήρηση του κόκκινου χρώματος της αποσυντιθέμενης σάρκας.

11 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Οι τροφές που βοηθούν κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση της μνήμης έχουν κόκκινο ή μοβ χρώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτοχημικό που τις χρωματίζει, η ανθοκυάνη, είναι το ίδιο φυτοχημικό που είναι καλό για το μυαλό μας.