Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τρόφιμα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!!

Παρότι ο περισσότερος κόσμος ξέρει πως φρούτα και λαχανικά γενικώς θωρακίζουν την υγεία, δύο αμερικανοί επιστήμονες – η διαιτολόγος Τόνια Ράινχαρντ και ο παθολόγος Τζόλε Φέρμαν – επισημαίνουν πως υπάρχουν μερικά τρόφιμα που μπορεί να κάνουν τη διαφορά.
Μην περιμένετε όμως πως θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Ο δρ Φέρμαν λέει πως πρέπει κανείς να βελτιώσει τη διατροφή του για μερικούς μήνες πριν δει τις αληθινές επιδράσεις στις άμυνες του οργανισμού του.

Βαφές μαλλιών: τι κρύβεται πίσω από τη λάμψη;

Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, τα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα, αλλά και η βαθύτερη επιθυμία των ανθρώπων να είναι αρεστοί στους άλλους, οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε εκρηκτική αύξηση τη βιομηχανία καλλωπιστικών προϊόντων και τεχνικών. Ο τομέας των μαλλιών, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από τις εξελίξεις της εποχής και έτσι ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών, αλλά τελευταία και των ανδρών, καταφεύγει στη βαφή τους, είτε για να κρύψει τα σημάδια του χρόνου, είτε για να βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ.... ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ !

Τον κίνδυνο θανάτου αυξάνει η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος σύμφωνα με μια μακρόχρονη έρευνα που έκανε η ιατρική σχολή του Χάρβαρντ. Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο και καρδιακό και οι επιστήμονες προτείνουν την αντικατάστασή του με κοτόπουλο, ψάρια, δημητριακά και ξηρούς καρπούς.

5 επώνυμες δίαιτες προς αποφυγήν!

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για το αδυνάτισμα και για τις περίφημες δίαιτες που κατά καιρούς ακολουθούν επώνυμοι και μη.
Το ιδανικό βάρος και το αρμονικό σώμα αποτελούσαν ανέκαθεν σημείο αναφοράς της ομορφιάς και της φροντίδας, το ερώτημα όμως είναι πως κατακτάται ένα τέτοιο σώμα. Σίγουρα η κάθε δίαιτα έχει τα μυστικά της και φυσικά όλα τα σώματα και οι οργανισμοί δεν είναι για όλες τις δίαιτες.
Ας δούμε παρακάτω ορισμένες διάσημες δίαιτες που είναι τελικά μάλλον κακό μας κάνουν παρά καλό, σύμφωνα με δημοσίευμα του fox news που επικαλείται τη Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας,:

ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ!!!

Dr. Mercola
Πολλοί γονείς δεν σκέφτονται διπλά όσον αφορά τα παιδιά τους για τους εμβολιασμούς ρουτίνας,  δεδομένου ότι είναι ένα ακέραιο, και βαριά προαχθε’ν μέρος του συμβατικού ιατρικού συστήματος.
Ομως η παρούσα απόφαση μπορεί να σας άλλάξει τη ζωή, και ίσως να τελειώσει με τον χειρότερο τρόπο για τα περισσότερα παιδιά από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ο ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων δηλώνει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα που προκαλεί η κατανάλωση των υδατανθράκων σε σύγκριση με την αύξηση του σακχάρου που προκαλεί η κατανάλωση γλυκόζης. Η μεγαλύτερη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα προκαλείται μετά την κατανάλωση γλυκόζης, η οποία αποτελεί και το πιο γλυκό σάκχαρο της φύσης. Τους διάφορους υδατάνθρακες (π.χ ψωμί, φρούτα, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, άμυλο κλπ) τα χαρακτηρίζουμε ως χαμηλού, μέτριου ή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη ανάλογα με το πόσο αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου μετά την κατανάλωσή τους, σε σχέση πάντα με την αύξηση που επιφέρει η κατανάλωση γλυκόζης.

Τα αποξηραμένα φρούτα στη διατροφή μας!

Γράφει η Βιβή Κατσαρού – Κλινικός Διατροφολόγος Διαιτολόγος MSc – www.diaitorama.gr Αποξηραμένα ονομάζονται τα φρούτα που έχουν υποστεί ξήρανση, δηλαδή αφαίρεση της μεγαλύτερης ποσότητας του νερού που περιέχουν. Η διαδικασία αυτή γίνεται με την έκθεση των φρούτων στον ήλιο ή σε ειδικούς φούρνους. Πριν την αποξήρανση.. προηγείται η κατάλληλη επεξεργασία που περιλαμβάνει προσθήκη αντιοξειδωτικής ουσίας για να μην μαυρίσουν, βράσιμο και ψέκασμα με διοξείδιο του θείου για να προστατευθεί το χρώμα και η γεύση.

Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες

Το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους αναρωτιούνται γιατί η ιατρική κοινότητα δεν αποδέχεται την εναλλακτική ιατρική, η οποία ουδόλως έπρεπε να ονομάζεται εναλλακτική. Η αποκαλούμενη από την ιατρική κοινότητα εναλλακτική ιατρική στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ονομάζεται συμβατική και φυσική.

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι

Αναμφίβολα όταν πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα απολαμβάνουμε πολλά πλεονεκτήματα. Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πολλούς και διαφόρους λόγους... 

5. Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.

7 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε μετά το φαγητό

1. Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαγητό ισούται με 10 !!!! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.

2. Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.

Το αλάτι καταστρέφει τα οστά μας

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που παρουσιάστηκε στο The Endocrine Society's Annual Meeting μια δίαιτα υψηλή σε αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο κατάγματος στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση ανεξάρτητα από την οστική πυκνότητά τους.

Βάλτε το ακτινίδιο στη διατροφή σας. Κάνει καλό στην πέψη, στην πίεση, στην όραση, στην χοληστερίνη, στο δέρμα, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr

Το ακτινίδιο είναι ένα εξωτικό φρούτο το οποίο μπορούμε να βρούμε στη χώρα μας σε κάθε εποχή. Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες και πολύτιμα για το σώμα μας στοιχεία. Τρώγεται ευχάριστα όλο το χρόνο.

Οι 10 πλουσιότερες σε σίδηρο τροφές

Ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα, ο σίδηρος, είναι εξαιρετικά ουσιώδης για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, αφού μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μια μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία (και κατά συνέπεια κούραση και αδυναμία), ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.

Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές

Οι ελεύθερες ρίζες συμβάλλουν στην οξείδωση και κατά συνέπεια στη γήρανση του οργανισμού ενώ ταυτόχρονα είναι υπεύθυνες για πολλές παθήσεις.

Η λειτουργία των αντιοξειδωτικών είναι να καταστρέφουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, και να προστατεύουν το οργανισμό από την οξείδωση.

Μελέτη: Το εμφιαλωμένο νερό εισάγει στο σώμα μας 24000 χημικές ουσίες!

1η Δεκεμβρίου 2013 - Αρκετές εταιρείες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν BPA στην παραγωγή πλαστικών εξαιτίας της οργής ​​των καταναλωτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή ένα πλαστικό δοχείο αναγράφει ότι είναι άνευ BPA, δεν περιλαμβάνει και δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.