Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ξηροί καρποί :προστατεύουν από καρκίνο και…αδυνατίζουν!

Οι άνθρωποι που τρώνε κάθε μέρα τουλάχιστον μια χούχτα ξηρούς καρπούς (περίπου 30 γραμμάρια), έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, έχουν μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου καρπούς, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα έρευνας πάνω στο ζήτημα από επιστήμονες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους οποίους οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς, ζουν περισσότερο, κυρίως επειδή κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από καρκίνο ή καρδιά.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μύθος του γάλακτος από τον Δρ Victor Sorrentino!!!

Ο Μύθος του γάλακτος, σταματήστε να πίνετε γάλα!!!! sos
Το παρακάτω είναι ένα κείμενο για τον μύθο του γάλακτος από τον Δρ Victor Sorrentino που είναι στο Porto Alegre .
 Λοιπόν φίλοι μου, αποφάσισα να αποκαλύψω όλες τις πληροφορίες που έχω, μέσω μελετών σχετικά με το αγελαδινό γάλα, είμαι ιδεαλιστής, εξακολουθώ να πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο και έχω ορκιστεί στην αλήθεια. Επέλεξα  έναν τομέα στον οποίο η ανειλικρίνεια μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο, η διαφθορά σημαίνει έγκλημα κατά της ζωής, γι'αυτό θα είναι δύσκολο για κάποιον να μου μιλήσει για τη αλήθεια, τα ψέματα δεν είναι μέρος του χαρακτήρα μου.
Πιστεύω ότι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ήδη ποιος είμαι. Για όσους δεν με γνωρίζουν και έχουν συνδέσει το όνομά μου (επώνυμο) μόνο με την πλαστική χειρουργική, θα ήθελα να ξέρετε ότι αυτό ήταν μόνο μέρος της ειδικότητας στη γενική χειρουργική, 3 χρόνια εμπειρία στην πλαστική χειρουργική (στο νοσοκομείο Santa Casa Rio de Janeiro). που λειτουργεί και βελτιώνει θεαματικά την αυτοπεποίθησή σας και γιατί όχι την ομορφιά.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ;

Μία πολύ γρήγορη απάντηση ... είναι όχι. Η θεωρεία για τις θερμίδες έχει καταρριφθεί το 1955. Ανάμεσα στο 1890 και το 1900, ένας αγροτικός χημικός που ονομαζόταν Wilbur Atwater, είχε τη φαεινή ιδέα ότι αν έβαζες φαγητό σε έναν μικρό φούρνο που λεγόταν θερμιδομετρητής και το έκαιγες μέχρι στάχτης, θα μπορούσες να μετρήσεις την ποσότητα της θερμότητας που παρήγαγε. Ονόμασε τη μονάδα μέτρησης θερμίδα. Τεχνικά θερμίδα είναι, η άνοδος της θερμοκρασίας 1ος (ενός) γραμμαρίου καθαρού και απεσταγμένου νερού από τους 15 στους 16 βαθμούς Κελσίου. Αυτή ισούται περίπου με 4,184 Τζάουλ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΛΙΠΟΣ Ή ΓΛΥΚΟΖΗ;

Ο άνθρωπος μπορεί να καίει για κύριο καύσιμο είτε λίπος είτε γλυκόζη (σάκχαρο). Από το πόσο συχνά τρώμε και από τις αναλογίες πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών και τα είδη των υδατανθράκων στα γεύματά μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό η ορμονική μας ισορροπία. Αυτή με τη σειρά της καθορίζει το αν θα είμαστε στην καύση σακχάρου  ή λίπους (ως κύριο καύσιμο). Όσο καίμε γλυκόζη, δεν καίμε λίπος! Ούτε αυτό της τροφής μας, ούτε αυτό που έχουμε συσσωρεύσει στο σώμα μας. 

Γιατί να μην πίνεις γάλα!!


Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

6 προβλήματα υγείας που μαρτυρούν οι συνεχείς λιγούρες!!!

Αν και όλοι νιώθουν που και που λαχτάρα για κάτι νόστιμο και παχυντικό, είναι εντελώς διαφορετικό να συμβαίνει αυτό σποραδικά και άλλο να συμβαίνει επίμονα, σε καθημερινή βάση.
Η δρ Νικόλα Λόου, καθηγήτρια Επιστήμης της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ, εξήγησε προσφάτως στην εφημερίδα «Daily Mail» τι μπορεί να σημαίνει η ακατάσχετη επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα.

Τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και βοηθάνε στη συγκέντρωση

Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού, βελτιώνει τη μνήμη, ενισχύει την προσοχή και τείνει να αυξήσει... την αποδοτικότητά σας.

Τα τελευταία χρόνια, μια πληθώρα ερευνών υποστηρίζει επίσης, ότι η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενδυναμώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας και δρα προστατευτικά σε εμφράγματα εγκεφαλικά επεισόδια και κατά της άνοιας. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποτελούν: τα ψάρια (κυρίως η σαρδέλα, ο σολομός, το σκουμπρί κ.α.), ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, η αντράκλα (γλιστρίδα) κ.α.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ
Οι φυτικές ίνες ή άπεπτες ίνες είναι το μέρος των φυτικών τροφών που τελείως άπεπτο (χωρίς δηλαδή να χωνεύεται), διασχίζει το λεπτό έντερο και φτάνει άθικτο στο παχύ έντερου από όπου και αποβάλλεται διαμέσου της αφόδευσης. Οι φυτικές ίνες δεν παρέχουν ενέργεια (δεν έχουν δηλαδή θερμίδες) αλλά αποβάλλονται από τον οργανισμό “συμπαρασύροντας” νερό και άλλες άχρηστες ή χρήσιμες ουσίες. Υπάρχουν δύο ειδών φυτικές ίνες: Οι διαλυτές κι οι αδιάλυτες.

ΤΑ ΩΜΕΓΑ-3

ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ : ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά λόγος για μια σχετικά νέα, αλλά πολλά υποσχόμενη κατηγορία λιπαρών οξέων, τα λεγόμενα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Πολλά έχουν ακουστεί στα περιοδικά, στις εφημερίδες και στην τηλεόραση για τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και πολλές είναι οι έρευνες που μπορεί να βρει κανείς για αυτά στη βιβλιογραφία.
Επιπροσθέτως, μέσα στα τελευταία 8 χρόνια τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αξιοποιήθηκαν από τις βιομηχανίες υγιεινών προϊόντων και τις φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά και από τη βιομηχανία τροφίμων για τον εμπλουτισμό προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως το ψωμί και το γάλα.

ΤΑ ΤΡΑΝΣ ΛΙΠΑΡΑ

Αγνωστες λέξεις, γνωστές επιπτώσεις. Τα άγνωστα στους περισσοτέρους λιπαρά της διατροφής μας, με τις γνωστότερες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.
Η ιστορία τους.
Το 1890 αναπτύσσεται η τεχνολογία της υδρογόνωσης από τον Paul Sabatier. Το 1902 ο Wilhelm Norman ανακαλύπτει πως τα υγρά έλαια μπορούν να μετατραπούν σε στερεά με τη μέθοδο της υδρογόνωσης. Ατομα υδρογόνου προστίθενται στα ακόρεστα λιπαρά μετατρέποντάς τα σε trans λιπαρά.

ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Τα λίπη αποτελούν μία μεγάλη ανομοιογενή ομάδα θρεπτικών ουσιών που έχουν κοινά χαρακτηριστικά όπως ότι είναι ουσίες αδιάλυτες στο νερό κι αναλύονται σε οργανικά διαλύματα. Από άποψη θρεπτικής αξίας τα λίπη αποτελούν την πλουσιότερη πηγή ενέργειας στη φύση (1 γραμμάριο λίπους αποδίδει 9 - 9,3 kcal ή περίπου 38 joule).

ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ
Οι υδατάνθρακες είναι χημικές ενώσεις οι οποίες συναντώνται στη φύση σε πολλές μορφές. Διακρίνουμε τρεις κύριες κατηγορίες τους : α) Τους μονοσακχαρίτες β) τους ολιγοσακχαρίτες και γ) τους πολυσακχαρίτες.
ΜΟΝΟΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ
Ο αριθμός των ατόμων του άνθρακα που περιέχουν καθορίζει την ονομασία τους (τριόζες, τετρόζες, πεντόζες κι εξόζες).
Οι εξόζες (περιέχουν έξι άτομα άνθρακα) θεωρούνται οι πιο σημαντικές (γλυκόζη, φρουκτόζη). Η γλυκόζη υπάρχει στα περισσότερα όσπρια και στους ξηρούς καρπούς ενώ η φρουκτόζη είναι το βασικό σάκχαρο των φρέσκων και ξηρών φρούτων. Η γλυκόζη αποτελεί την κύρια πηγή παραγωγής ΑΤΡ στο μηχανισμό παραγωγής ενέργειας και είναι η μόνη πηγή που χρησιμοποιεί ως «καύσιμο» ο εγκέφαλος.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ιδιότητες του ακτινίδιου που δεν ξέραμε!

Η παρουσία του στην φρουτοσαλάτα είναι απαραίτητη.
Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C και με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση η οποία βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων.Επιπλέον είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε κάλιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βοηθάει στην σωστή λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού σας συστήματος . Το ακτινίδιο είναι ευεργετικό και για τα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα.Κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα φρούτα στη διατροφή του ανθρώπου, το οποίο προσφέρει και σημαντικά οφέλη και στον ύπνο.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοί ξηροί καρποί μας προστατεύουν απ’τις αρρώστιες;

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όλοι οι ξηροί καρποί λειτουργούν ευεργετικά για την υγεία μας.

Ωστόσο, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία υπόσχεται να σας κρατήσει υγιείς, να διώξει το αίσθημα πείνας και να τροφοδοτήσει τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

5 ασθένειες τις οποίες προλαμβάνει ο ύπνος

Λένε πως ο ύπνος είναι το καλύτερο γιατρικό για όλες τις ασθένειες αλλά κατά πόσο ισχύει αυτή η θεωρία; Οι έρευνες επιστημόνων από όλο τον κόσμο συναινούν στις πραγματικά θαυματουργές ιδιότητες του ύπνου.
Καρδιαγγειακές ασθένειες
Σε μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Sleep», οι ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου West Virginia, συνέλεξαν στοιχεία από 30.397 άτομα με πραγματικά θαυμαστά αποτελέσματα. Έτσι, ανακάλυψαν πως αυτοί που κοιμόντουσαν λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες κάτω των 60 με ύπνο 5 ωρών ή και λιγότερο αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο προσβολής από καρδιαγγειακή νόσο.