Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αποξηραμένα φρούτα για κάθε πρόβλημα υγείας!

Τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι μόνο γευστικά αλλά αποτελούν και γιατρικό για πάσης φύσεως πρόβλημα! Διάβασε που μπορούν να σε βοηθήσουν σταφίδες, βερύκοκα, κράνμπερις, σύκα κι άλλα αποξηραμένα φρούτα, τις ιδιότητες των οποίων ίσως αγνοείς. Κόπωση, αναιμία, δυσκοιλιότητα, ακόμη και πόνοι στις αρθρώσεις έχουν τη λύση τους στη… διατροφή!

Γιατί επιταχύνει ο χρόνος όσο μεγαλώνουμε;

Πολύ συχνά οι μεγαλύτεροι άνθρωποι νομίζουν πως η ζωή τους μοιάζει με ταξίδι σε όχημα του οποίου έχουν σπάσει τα φρένα. Διότι μετά τα σαράντα, και κυρίως μετά τα πενήντα, ένας χρόνος μοιάζει να έχει τη μισή διάρκεια από εκείνη που νιώθαμε πως είχε όταν ήμασταν δεκαπέντε ή είκοσι χρόνων.
Όπως συμβαίνει και με την κλεψύδρα: προς το τέλος η άμμος φαίνεται πως κυλάει πολύ πιο γρήγορα από όσο έτρεχε στην αρχή.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μιάμιση ώρα άσκησης την εβδομάδα θωρακίζει τη μνήμη

Σύμφωνα με Πορτογάλους επιστήμονες η άσκηση επί τριάντα λεπτά τη φορά, τρεις μέρες την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, όσοι ασκούνται επί 90 λεπτά την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας αγγειακής αιτιολογίας κατά 40% και τον κίνδυνο έκπτωσης των νοητικών τους ικανοτήτων κατά 60%.

11 Συνήθειες για μια Υγιή Ζωή

Η ζωή μας είναι καθημερινά γεμάτη από στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την καλή ψυχολογική μας κατάσταση. Όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις, αλλά οι συνήθειες που υιοθετούμε μπορούν να μας βοηθήσουν αποτελεσματικά να απολαύσουμε μια καλύτερη ζωή. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.
1. Διατροφή
Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, αποφεύγοντας τις επεξεργασμένες και πρόχειρες τροφές, χαρίζει στον άνθρωπο υγεία, ευρωστία και καλή ψυχολογία. Εξάλλου, πρόσφατη έρευνα συνέδεσε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων με το αίσθημα της ευτυχίας. Η κατάλληλη διατροφή φροντίζει λοιπόν το σώμα, τον νου και την ψυχή του ανθρώπου.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η Διατροφή είναι σημαντική διότι...

Η Διατροφή είναι σημαντική διότι σημαίνει:
  • σωστή ανάπτυξη και κατασκευή των μερών του σώματος
  • ενέργεια
  • αντίσταση στις αρρώστιες και μολύνσεις
  • πρόληψη διάφορων ασθενειών

Βασικό διαιτολόγιο

Το βασικό διατολόγιο περιέχει:

Ξηροί καρποί :προστατεύουν από καρκίνο και…αδυνατίζουν!

Οι άνθρωποι που τρώνε κάθε μέρα τουλάχιστον μια χούχτα ξηρούς καρπούς (περίπου 30 γραμμάρια), έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, έχουν μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου καρπούς, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα έρευνας πάνω στο ζήτημα από επιστήμονες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους οποίους οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς, ζουν περισσότερο, κυρίως επειδή κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από καρκίνο ή καρδιά.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μύθος του γάλακτος από τον Δρ Victor Sorrentino!!!

Ο Μύθος του γάλακτος, σταματήστε να πίνετε γάλα!!!! sos
Το παρακάτω είναι ένα κείμενο για τον μύθο του γάλακτος από τον Δρ Victor Sorrentino που είναι στο Porto Alegre .
 Λοιπόν φίλοι μου, αποφάσισα να αποκαλύψω όλες τις πληροφορίες που έχω, μέσω μελετών σχετικά με το αγελαδινό γάλα, είμαι ιδεαλιστής, εξακολουθώ να πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο και έχω ορκιστεί στην αλήθεια. Επέλεξα  έναν τομέα στον οποίο η ανειλικρίνεια μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο, η διαφθορά σημαίνει έγκλημα κατά της ζωής, γι'αυτό θα είναι δύσκολο για κάποιον να μου μιλήσει για τη αλήθεια, τα ψέματα δεν είναι μέρος του χαρακτήρα μου.
Πιστεύω ότι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ήδη ποιος είμαι. Για όσους δεν με γνωρίζουν και έχουν συνδέσει το όνομά μου (επώνυμο) μόνο με την πλαστική χειρουργική, θα ήθελα να ξέρετε ότι αυτό ήταν μόνο μέρος της ειδικότητας στη γενική χειρουργική, 3 χρόνια εμπειρία στην πλαστική χειρουργική (στο νοσοκομείο Santa Casa Rio de Janeiro). που λειτουργεί και βελτιώνει θεαματικά την αυτοπεποίθησή σας και γιατί όχι την ομορφιά.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ;

Μία πολύ γρήγορη απάντηση ... είναι όχι. Η θεωρεία για τις θερμίδες έχει καταρριφθεί το 1955. Ανάμεσα στο 1890 και το 1900, ένας αγροτικός χημικός που ονομαζόταν Wilbur Atwater, είχε τη φαεινή ιδέα ότι αν έβαζες φαγητό σε έναν μικρό φούρνο που λεγόταν θερμιδομετρητής και το έκαιγες μέχρι στάχτης, θα μπορούσες να μετρήσεις την ποσότητα της θερμότητας που παρήγαγε. Ονόμασε τη μονάδα μέτρησης θερμίδα. Τεχνικά θερμίδα είναι, η άνοδος της θερμοκρασίας 1ος (ενός) γραμμαρίου καθαρού και απεσταγμένου νερού από τους 15 στους 16 βαθμούς Κελσίου. Αυτή ισούται περίπου με 4,184 Τζάουλ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΛΙΠΟΣ Ή ΓΛΥΚΟΖΗ;

Ο άνθρωπος μπορεί να καίει για κύριο καύσιμο είτε λίπος είτε γλυκόζη (σάκχαρο). Από το πόσο συχνά τρώμε και από τις αναλογίες πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών και τα είδη των υδατανθράκων στα γεύματά μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό η ορμονική μας ισορροπία. Αυτή με τη σειρά της καθορίζει το αν θα είμαστε στην καύση σακχάρου  ή λίπους (ως κύριο καύσιμο). Όσο καίμε γλυκόζη, δεν καίμε λίπος! Ούτε αυτό της τροφής μας, ούτε αυτό που έχουμε συσσωρεύσει στο σώμα μας. 

Γιατί να μην πίνεις γάλα!!


Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

6 προβλήματα υγείας που μαρτυρούν οι συνεχείς λιγούρες!!!

Αν και όλοι νιώθουν που και που λαχτάρα για κάτι νόστιμο και παχυντικό, είναι εντελώς διαφορετικό να συμβαίνει αυτό σποραδικά και άλλο να συμβαίνει επίμονα, σε καθημερινή βάση.
Η δρ Νικόλα Λόου, καθηγήτρια Επιστήμης της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ, εξήγησε προσφάτως στην εφημερίδα «Daily Mail» τι μπορεί να σημαίνει η ακατάσχετη επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα.

Τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και βοηθάνε στη συγκέντρωση

Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού, βελτιώνει τη μνήμη, ενισχύει την προσοχή και τείνει να αυξήσει... την αποδοτικότητά σας.

Τα τελευταία χρόνια, μια πληθώρα ερευνών υποστηρίζει επίσης, ότι η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενδυναμώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας και δρα προστατευτικά σε εμφράγματα εγκεφαλικά επεισόδια και κατά της άνοιας. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποτελούν: τα ψάρια (κυρίως η σαρδέλα, ο σολομός, το σκουμπρί κ.α.), ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, η αντράκλα (γλιστρίδα) κ.α.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ
Οι φυτικές ίνες ή άπεπτες ίνες είναι το μέρος των φυτικών τροφών που τελείως άπεπτο (χωρίς δηλαδή να χωνεύεται), διασχίζει το λεπτό έντερο και φτάνει άθικτο στο παχύ έντερου από όπου και αποβάλλεται διαμέσου της αφόδευσης. Οι φυτικές ίνες δεν παρέχουν ενέργεια (δεν έχουν δηλαδή θερμίδες) αλλά αποβάλλονται από τον οργανισμό “συμπαρασύροντας” νερό και άλλες άχρηστες ή χρήσιμες ουσίες. Υπάρχουν δύο ειδών φυτικές ίνες: Οι διαλυτές κι οι αδιάλυτες.

ΤΑ ΩΜΕΓΑ-3

ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ : ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά λόγος για μια σχετικά νέα, αλλά πολλά υποσχόμενη κατηγορία λιπαρών οξέων, τα λεγόμενα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Πολλά έχουν ακουστεί στα περιοδικά, στις εφημερίδες και στην τηλεόραση για τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και πολλές είναι οι έρευνες που μπορεί να βρει κανείς για αυτά στη βιβλιογραφία.
Επιπροσθέτως, μέσα στα τελευταία 8 χρόνια τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αξιοποιήθηκαν από τις βιομηχανίες υγιεινών προϊόντων και τις φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά και από τη βιομηχανία τροφίμων για τον εμπλουτισμό προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως το ψωμί και το γάλα.

ΤΑ ΤΡΑΝΣ ΛΙΠΑΡΑ

Αγνωστες λέξεις, γνωστές επιπτώσεις. Τα άγνωστα στους περισσοτέρους λιπαρά της διατροφής μας, με τις γνωστότερες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.
Η ιστορία τους.
Το 1890 αναπτύσσεται η τεχνολογία της υδρογόνωσης από τον Paul Sabatier. Το 1902 ο Wilhelm Norman ανακαλύπτει πως τα υγρά έλαια μπορούν να μετατραπούν σε στερεά με τη μέθοδο της υδρογόνωσης. Ατομα υδρογόνου προστίθενται στα ακόρεστα λιπαρά μετατρέποντάς τα σε trans λιπαρά.