Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins

Αφού επί σειρά ετών ο κόσμος γνώριζε ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος προσπάθειας (τονίζουμε το προσπάθεια) καταπολέμησης του καρκίνου, το John Hopkins επιτέλους ισχυρίζεται ότι υπάρχει και άλλος τρόπος.

Τρέφομαι σωστά & εποχιακά τον Απρίλιο

Απρίλη μου, Απρίλη μου ξανθέ!!! 
Λαχανικά: Κολοκυθάκια, κουκιά, ράπα (τελευταία), αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθο, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια φρέσκα, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, σπανάκι, νεροκάρδαμο.
Φρούτα: Φράουλες, λεμόνια, πορτοκάλια.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Θεραπεύστε με φυσικό τρόπο την κόπωση των επινεφριδίων

Άρθρο της δρος Robin Berzin
Έχετε ποτέ πιάσει τον εαυτό σας να σκέφτεται ότι είναι εξαντλημένος; Είναι ένα συναίσθημα πολύ συνηθισμένο στους περισσότερους ανθρώπους. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό όμως και πού οφείλεται;
Τι είναι η κόπωση των επινεφριδίων;
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από διαταραχή της ικανότητας των επινεφριδίων να παράγουν κορτιζόλη στις σωστές ποσότητες και στο σωστό χρόνο ως αντίδραση στο άγχος.
Τα επινεφρίδια είναι η ορμονική ισχύς του οργανισμού. Είναι 2 μικροί αδένες που βρίσκονται πάνω από τα νεφρά και αποτελούν τη βάση που συντονίζει σχεδόν κάθε ορμόνη στο σώμα.

7 θεραπείες πιο χρήσιμες για την υγεία σας από τα φάρμακα

Παρακάτω περιγράφονται, περιληπτικά, κάποια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μερικές φορές δεν χρειάζεται να «πάρουμε τίποτα» προκειμένου να διεγείρουμε τις έμφυτες δυνατότητες αυτοΐασης του σώματός μας, αφού οι μη επεμβατικές θεραπείες – συμπεριλαμβανομένου του να μην κάνουμε απολύτως τίποτα (δηλαδή απλώς να έχουμε προσεκτική παρακολούθηση) – μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα:

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τρως ζάχαρη - NEWS247

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τρως ζάχαρη - NEWS247

Η χορτοφαγική διατροφή προστατεύει από εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες

Όπως επιβεβαιώνει και νέα έρευνα, η χορτοφαγική διατροφή προστατεύει από εγκεφαλικά αλλά και καρδιοπάθειες. Σε σύγκριση δηλαδή με όσους τρώνε τροφές ζωικής προέλευσης, οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν πολύ λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους ή από εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους τρώνε κατά προτίμηση τροφές ζωικής προέλευσης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.

Γεμάτα σωματίδια πλαστικού τα ψάρια που τρώμε

Αν νομίζατε ότι το ψάρι είναι μια υγιεινή τροφή μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Όπως ήδη γνωρίζουμε άλλωστε, τα ψάρια που τρώμε είναι γεμάτα βαρέα μέταλλα. Μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο αλλά και άλλες βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στο νερό της θάλασσας, καταλήγουν στο πιάτο μας.

Πώς το γάλα βλάπτει τα κόκαλα μας

Αρκετός κόσμος, ανάμεσα τους και πολλοί vegetarians, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, παρά τις επιστημονικές μελέτες που αμφισβητούν τα οφέλη για τον οργανισμό και υποδεικνύουν πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

η καλύτερη άσκηση αντιγήρανσης μετά το περπάτημα

Είναι γνωστό ότι η τακτική σωματική άσκηση αποτελεί βασικό πυλώνα της καλής υγείας του ανθρώπου, ανεξαρτήτου ηλικίας. Το περπάτημα σε καθημερινή βάση, βοηθάει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να διατηρήσουν μια καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία. Σύμφωνα, όμως, με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Strength and Conditioning Journal, υπάρχει ένα είδος άσκησης που παραμελούν ηθελημένα οι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία: οι ασκήσεις με βάρη.

Καλύτερα μαγειρεμένα ή ωμά τα λαχανικά;

Ολοι έχουμε ακούσει ότι είναι προτιμότερο να τρώμε τα λαχανικά ωμά, διότι το μαγείρεμα καταστρέφει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, αυτό μόνο απόλυτο δεν είναι.
Πλέον η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ορισμένα καλό είναι να καταναλώνονται άλλοτε ωμά και άλλοτε μαγειρεμένα, διότι η θέρμανση επιτρέπει την αποδέσμευση θρεπτικών συστατικών τα οποία δύσκολα θα απορροφήσει αλλιώς ο οργανισμός.

Κατάθλιψη & ζάχαρη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η διατροφή αποτελεί πυλώνα της υγείας μας, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής.

Πολλάκις οι επιστήμονες έχουν επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης ζάχαρης, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το γλυκαντικό συμβάλλει στην εκδήλωση καρδιοπάθειας, παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 ή ακόμη και καρκίνου.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η ζάχαρη αποτελεί «δηλητήριο» και για τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.

Σύμφωνα με το γιατρό Mark Hyman: 

5 ασκήσεις για σύσφιξη των μυών του στομάχου

Το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην κοιλιά είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε ανθρώπους που έχουν πάρει κιλά. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή σας και το γεγονός ότι κάθεστε όλη την ημέρα μπορεί να επηρεάσει το βάρος σας;
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όμως. Απλώς κοιτάξτε τις παρακάτω εικόνες. Κάθε μια από αυτές δείχνει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κάψετε λίπος. Οι ασκήσεις είναι δημιούργημα του ηθοποιού και μοντέλου Adrian James.

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Δείτε τα πιθανά αίτια!!!

Το μούδιασμα των άκρων αποτελεί σύμπτωμα διαφόρων παθήσεων που επηρεάζουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος ή την κυκλοφορία του αίματος.
Το μούδιασμα συνοδεύεται συχνά από το μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα και αυτός ο συνδυασμός συμπτωμάτων ονομάζεται παραισθησία.
Οι συνηθέστερες ασθένειες και διαταραχές που συνδέονται με το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι:

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

10 τροφές και πείτε αντίο στο στρες

Αν κάθε φορά που κάτι σας στρεσάρει ή σας στενοχωρεί …φλερτάρετε με την πόρτα του ψυγείου τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε την διατροφή σας. Είναι αλήθεια ότι οι στρεσογόνες καταστάσεις που μας συμβαίνουν επηρεάζουν δραστικά τη ψυχολογική μας διάθεση και μας οδηγούν πολλές φορές στην κατανάλωση κυρίως γλυκών και παχυντικών φαγητών. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει κανείς εφ όρου ζωής να κλείσει την πόρτα στα προβλήματα θα σας προτείνουμε μερικές τροφές που θα σας ανοίξουν την πόρτα στην καλή διάθεση και στην υγεία.

φαγόπυρο: ο «μαύρος» θησαυρός

Μπορεί να μην είναι και τόσο διαδεδομένη τροφή, όμως οι θαυματουργές της ιδιότητες στον οργανισμό μας είναι πολλές και σίγουρα αξίζει να έχει μια θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Με προέλευση από την Ανατολή, το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου αποτελεί βασικό συστατικό για τα noodles. Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό» και στην ουσία είναι ένας σπόρος. Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το ραβέντι και το λάπαθο. Το φαγόπυρο είναι θάμνος που φτάνει τα 80 εκ., είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα ψυχρά κλίματα και στα φτωχά εδάφη και ανθίζει τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του έχουν τριγωνικό σχήμα και καφέ χρώμα.