Για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά
των φρούτων & λαχανικών θα πρέπει να τα αγοράζουμε στην εποχή τους.
Με αυτόν τον τρόπο έρχονται στο πιάτο μας πιο ‘’φυσικά ‘’, με καλύτερη
γεύση και εμφάνιση. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση , να τα αγοράζουμε
φρέσκα. Επισημαίνουμε ότι για να θεωρηθούν φρέσκα, πρέπει ο τόπος
παραγωγής τους να μην είναι μακρύτερα των 100 χιλιομέτρων από τον τόπο
πώλησής τους.
Παρατίθεται πιο κάτω η διαθεσιμότητα των φρούτων & λαχανικών, όλο το χρόνο ανά μήνα . Τα τρόφιμα με αστερίσκο ( * ) ,βρίσκονται στην καλύτερή τους εποχή ( μήνας αιχμής ). Σημειώνουμε τέλος ,ότι τα φρούτα & λαχανικά εισαγωγής, διατίθενται όλο τον
χρόνο στο εμπόριο.
Παρατίθεται πιο κάτω η διαθεσιμότητα των φρούτων & λαχανικών, όλο το χρόνο ανά μήνα . Τα τρόφιμα με αστερίσκο ( * ) ,βρίσκονται στην καλύτερή τους εποχή ( μήνας αιχμής ). Σημειώνουμε τέλος ,ότι τα φρούτα & λαχανικά εισαγωγής, διατίθενται όλο τον
χρόνο στο εμπόριο.