Τετάρτη 8 Απριλίου 2015
Η χορτοφαγική διατροφή προστατεύει από εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες
Όπως επιβεβαιώνει και νέα έρευνα, η χορτοφαγική διατροφή προστατεύει από εγκεφαλικά αλλά και καρδιοπάθειες. Σε σύγκριση δηλαδή με όσους τρώνε τροφές ζωικής προέλευσης, οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν πολύ λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους ή από εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους τρώνε κατά προτίμηση τροφές ζωικής προέλευσης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.
Γεμάτα σωματίδια πλαστικού τα ψάρια που τρώμε
Πώς το γάλα βλάπτει τα κόκαλα μας
η καλύτερη άσκηση αντιγήρανσης μετά το περπάτημα
Είναι γνωστό ότι η τακτική σωματική άσκηση αποτελεί βασικό πυλώνα της καλής υγείας του ανθρώπου, ανεξαρτήτου ηλικίας. Το περπάτημα σε καθημερινή βάση, βοηθάει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να διατηρήσουν μια καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία. Σύμφωνα, όμως, με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Strength and Conditioning Journal, υπάρχει ένα είδος άσκησης που παραμελούν ηθελημένα οι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία: οι ασκήσεις με βάρη.
Καλύτερα μαγειρεμένα ή ωμά τα λαχανικά;
Ολοι έχουμε ακούσει ότι είναι προτιμότερο να τρώμε τα λαχανικά ωμά, διότι το μαγείρεμα καταστρέφει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, αυτό μόνο απόλυτο δεν είναι.
Πλέον η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ορισμένα καλό είναι να καταναλώνονται άλλοτε ωμά και άλλοτε μαγειρεμένα, διότι η θέρμανση επιτρέπει την αποδέσμευση θρεπτικών συστατικών τα οποία δύσκολα θα απορροφήσει αλλιώς ο οργανισμός.
Κατάθλιψη & ζάχαρη: Τι πρέπει να γνωρίζετε
Η διατροφή αποτελεί πυλώνα της υγείας μας, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής.
Πολλάκις οι επιστήμονες έχουν επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης ζάχαρης, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το γλυκαντικό συμβάλλει στην εκδήλωση καρδιοπάθειας, παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 ή ακόμη και καρκίνου.
Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η ζάχαρη αποτελεί «δηλητήριο» και για τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.
Σύμφωνα με το γιατρό Mark Hyman:
Πολλάκις οι επιστήμονες έχουν επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης ζάχαρης, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το γλυκαντικό συμβάλλει στην εκδήλωση καρδιοπάθειας, παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 ή ακόμη και καρκίνου.
Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η ζάχαρη αποτελεί «δηλητήριο» και για τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.
Σύμφωνα με το γιατρό Mark Hyman:
5 ασκήσεις για σύσφιξη των μυών του στομάχου
Το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην κοιλιά είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε ανθρώπους που έχουν πάρει κιλά. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή σας και το γεγονός ότι κάθεστε όλη την ημέρα μπορεί να επηρεάσει το βάρος σας;
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όμως. Απλώς κοιτάξτε τις παρακάτω εικόνες. Κάθε μια από αυτές δείχνει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κάψετε λίπος. Οι ασκήσεις είναι δημιούργημα του ηθοποιού και μοντέλου Adrian James.
Τρίτη 7 Απριλίου 2015
Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Δείτε τα πιθανά αίτια!!!
Το μούδιασμα των άκρων αποτελεί σύμπτωμα διαφόρων παθήσεων που επηρεάζουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος ή την κυκλοφορία του αίματος.
Το μούδιασμα συνοδεύεται συχνά από το μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα και αυτός ο συνδυασμός συμπτωμάτων ονομάζεται παραισθησία.
Οι συνηθέστερες ασθένειες και διαταραχές που συνδέονται με το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι:
Πέμπτη 2 Απριλίου 2015
10 τροφές και πείτε αντίο στο στρες
Αν κάθε φορά που κάτι σας στρεσάρει ή σας στενοχωρεί …φλερτάρετε με την πόρτα του ψυγείου τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε την διατροφή σας. Είναι αλήθεια ότι οι στρεσογόνες καταστάσεις που μας συμβαίνουν επηρεάζουν δραστικά τη ψυχολογική μας διάθεση και μας οδηγούν πολλές φορές στην κατανάλωση κυρίως γλυκών και παχυντικών φαγητών. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει κανείς εφ όρου ζωής να κλείσει την πόρτα στα προβλήματα θα σας προτείνουμε μερικές τροφές που θα σας ανοίξουν την πόρτα στην καλή διάθεση και στην υγεία.
φαγόπυρο: ο «μαύρος» θησαυρός
Μπορεί να μην είναι και τόσο διαδεδομένη τροφή, όμως οι θαυματουργές της ιδιότητες στον οργανισμό μας είναι πολλές και σίγουρα αξίζει να έχει μια θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Με προέλευση από την Ανατολή, το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου αποτελεί βασικό συστατικό για τα noodles. Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό» και στην ουσία είναι ένας σπόρος. Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το ραβέντι και το λάπαθο. Το φαγόπυρο είναι θάμνος που φτάνει τα 80 εκ., είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα ψυχρά κλίματα και στα φτωχά εδάφη και ανθίζει τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του έχουν τριγωνικό σχήμα και καφέ χρώμα.
Τρίτη 31 Μαρτίου 2015
Κληρονόμησες την προδιάθεση και όχι την ασθένεια
Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους στο χώρο της υγείας, είναι ο μύθος της κληρονομικότητας. Ότι, δηλαδή, το DNA μας καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τι θα νοσήσουμε και, μάλιστα, και σε ποια ηλικία. Και εσύ που δεν κατέχεις τη γνώση, πιστεύεις σε αυτή τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας (κύρια από τους ιατρούς) και συνεχίζεις αμέριμνος να αδιαφορείς για την υγεία σου περιμένοντας το ξαφνικό χτύπημα της μοίρας.
Η Θεραπεία Της Αρθρίτιδας Βρέθηκε Στη Φύση!
Όσοι έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα γενικά βιώνουν μια πρώιμη επιδείνωση όπου υπάρχει περισσότερος πόνος. Αυτή η επιδείνωση ονομάζεται αντίδραση Herxheimer και είναι ένα καλό πράγμα, καθώς δείχνει ότι η θεραπεία λειτουργεί, αλλά πρέπει να επιμείνουν και άλλες 2 ή 3 εβδομάδες έως ότου όλος ο πόνος και το πρήξιμο και η ακαμψία να φύγουν.
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015
5 συμπτώματα που μαρτυρούν προβλήματα στο συκώτι σας…
Ο πόνος στο συκώτι είναι παραπάνω από σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μερικές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά…
Τυχόν ενδείξεις δυσλειτουργίας του συκωτιού, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων.
Δείτε ποια είναι τα συνηθέστερα και πιο πρώιμα συμπτώματα, που φανερώνουν, σύμφωνα με το onmed, δυσλειτουργία ή πρόβλημα:
Πώς η κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη
Αν και οι πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες δίαιτες, όπως η Atkins και η Paleo παραμένουν σχετικά δημοφιλείς, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η κατανάλωση τους αυξάνει όχι μόνο την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου αλλά και διαβήτη.
Στη νέα μελέτη, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή γεροντολογίας Valter D. Longo, διευθυντή του Ινστιτούτου Μακροζωίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, παρακολούθησε από 6.381 ενήλικες ηλικίας άνω των 50 ετών για περισσότερα από 18 χρόνια. Στόχος ήταν η διερεύνηση των επιπτώσεων που έχουν στην μακροζωία οι δίαιτες υψηλής, μεσαίας και χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)