Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Υγεία, Νόσος και Στρες. Γιατί αρρωσταίνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης
Είναι εύκολο να παρατηρήσει κανείς ότι η προδιάθεση να αρρωστήσουμε αυξάνει σημαντικά μετά από περιόδους στρες.
Όσο πιο έντονο το στρες και όσο μεγαλύτερη η διάρκεια του τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να νοσήσουμε.
Σύμφωνα με το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ) πάνω από το 90% των επισκέψεων σε γιατρούς στις ΗΠΑ οφείλονται σε νοσήματα που σχετίζονται με το στρες!

Πως οι εταιρίες Fast Food εθίζουν τον κόσμο στα προϊόντα τους.

Οι εταιρείες fast food έχουν σημειώσει συγκλονιστική άνοδο τις τελευταίες δεκαετίες. Πώς όμως καταφέρνουν, παρά τη γενική γνώση των ανθρώπων ότι τα προϊόντα που προσφέρουν είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό, να συνεχίζουν να διατηρούν την τεράστια πελατεία τους; 
Όπως υποδεικνύει ένα νέο βιβλίο, του ερευνητικού δημοσιογράφου Μάικλ Μος, με τίτλο «Salt, Sugar, Fat», οι εταιρείες ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να λανσάρουν τα φαγητά τους, εστιάζοντας στην ψυχολογία των πελατών τους και στην επιθετική πολιτική ενάντια σε κάθε επίμαχό τους. Όπως αναφέρει η DailyBeast, αυτά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που καθιστούν τις εταιρείες fast food κυριολεκτικά αχτύπητες. 

6 απορίες για τα κατεψυγμένα λαχανικά!

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι λιγότερο θρεπτικά; 
Τα αποτελέσματα της μελέτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), που συνέκρινε τη διατροφική ποιότητα νωπών (φρέσκων δύο ή περισσότερων ημερών) και κατεψυγμένων λαχανικών, επιβεβαιώνουν τα δεδομένα της διεθνούς βιβλιογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά φαίνεται να μην υστερούν διατροφικά σε σχέση με τα νωπά (δύο ή και περισσοτέρων ημερών) μετά τη συγκομιδή τους, με την προϋπόθεση ότι όλες οι διαδικασίες συγκομιδής, επεξεργασίας, ψύξης και συντήρησης υπό κατάψυξη έχουν γίνει σωστά. Η μόνη καλύτερη επιλογή των λαχανικών αυτών είναι το να έχετε δικό σας κήπο και να καταναλώνετε κατευθείαν φρεσκοκομμένα λαχανικά. 

6 φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο!

Σκόρδο Το σκόρδο είναι μία από τις αποτελεσματικές θεραπείες για την ανακούφιση από τον πόνο του πονόδοντου . Μπορείτε να αναμίξετε λίγο θαλασσινό αλάτι με λιωμένο σκόρδο και βάλτε το μείγμα στην περιοχή του πόνου . Μασώντας μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα το πρωί θα βοηθήσει να διατηρήσετε τα δόντια υγιή, αλλά θα πρέπει μάλλον να χρησιμοποιήσετε μετά ένα φυσικό στοματικό διάλυμα για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά.

Βασιλικός: Δροσερός και πιπεράτος!

Ήρθε από την Ανατολή, εγκαταστάθηκε στη Μεσόγειο, απλώθηκε σύντομα στο Βορρά και ταξίδεψε με τον Κολόμβο στο Νέο Κόσμο. Ιταλοί και Έλληνες τον αγαπούν όσο κανένα άλλο αρωματικό, για το… βαρύ γλυκό άρωμά του και την πιπεράτη όσο και δροσερή του γεύση.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Θεραπευτικοί θησαυροί στην κουζίνα μας!

Μπανάνα για τα τσιμπήματα, σκόρδο για τον πονόδοντο και κρεμμύδι για τις ιώσεις των αυτιών είναι μερικά από τα θεραπευτικά μυστικά της κουζίνας.
Η κουζίνα δεν είναι μόνο ένα ζεστό δωμάτιο του σπιτιού, όπου ετοιμάζονται όλοι οι γευστικοί πειρασμοί. Είναι επίσης, κι ένα δωμάτιο με πολλά μυστικά. Το ψυγείο και τα ντουλάπια μας κρύβουν όχι μόνο γευστικούς, αλλά και θεραπευτικούς θησαυρούς.
Έρευνα του αμερικανικού περιοδικού Whole Living, μας δίνει ιδέες για τις απλές φυσικές θεραπείες που βρίσκουμε στην κουζίνα μας. Ανοίξτε τα ντουλάπια και τα κελάρια σας κι ανακαλύψτε την δύναμη των θεραπευτικών τροφών.

10 τρόποι για να αυξήσεις το μεταβολισμό σου χωρίς προσπάθεια!!!

Αν ψάχνεις ένα τρόπο για να χάνεις περισσότερες θερμίδες χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, είσαι στο σωστό μέρος για να μάθεις πώς μπορείς να το κάνεις.
 Σου έχουμε 10 απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αλλάξεις το μεταβολισμό σου και να αρχίσεις να καις λίπος χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Τα συστατικά των ξηρών καρπών που προστατεύουν την υγεία μας!!!

Το κλειδί της μακροζωίας είναι μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το Ίδρυμα Καρκίνου Dana-Farber και το Νοσοκομείο Brigham & Women, στη Βοστώνη, που πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη σχετική μελέτη και δημοσιεύεται στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας».
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 119.000 εθελοντές, τους οποίους παρακολούθησαν επί τρεις δεκαετίες.
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, όσοι έτρωγαν καθημερινά μία χούφτα ξηρών καρπών διέτρεχαν κατά 29% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιοπάθεια και 11% να πεθάνουν από καρκίνο.

7 tips για την κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση υγρών, αν και δεν αποτελεί ασθένεια, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις σε άτομα, που πάσχουν από διαβήτη ή έχουν κακή κυκλοφορία του αίματος κ.λπ. Πώς μπορούμε να την αντιμετωοπίσουμε;
Υπάρχουν 7 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε εάν πάσχετε από κατακράτηση υγρών. Το click@Life σας τους προσφέρει και σας ενημερώνει για τα «πρέπει» και τα «μη» της κατακράτησης υγρών.

Τι να προσέξετε αν θέλετε να το «ρίξετε» στη χορτοφαγία!

Μερικές απλές συμβουλές προτού αλλάξετε διατροφικό πρόγραμμα

Άλλοι είναι χορτοφάγοι για λόγους ιδεολογικούς, κι άλλοι γιατί θέλουν για κάποιο διάστημα να «καθαρίσουν» τον οργανισμό τους και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.Ο ράπερ Jay Z δήλωσε πριν από λίγο καιρό ότι θα δοκιμάσει να περάσει ένα «χορτοφαγικό Δεκέμβρη». Αν λοιπόν κι εσείς θέλετε να «πειραματιστείτε» έστω για λίγο καιρό και να δοκιμάσετε τα οφέλη της χορτοφαγίας, γράφει η Cynthia Sass στο Fox News, δείτε παρακάτω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε:

Γιατί όσο μεγαλώνουμε παχαίνουμε;

Η αύξηση του σωματικού βάρους στους μεσήλικες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες και γυναίκες της μέσης ηλικίας.
Τώρα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της αιτίας αυτού του φαινομένου. Πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται σε έναν από τους δύο τύπους λίπους στο σώμα μας, το οποίο γίνεται λιγότερο ενεργό με την ηλικία.
Το πρώτο είδος λίπους είναι και το πιο γνωστό, λευκό λίπος, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα του στομάχου και των μηρών και είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού.

Βαρέα μέταλλα στη διατροφή σας: Δείτε τις επιπτώσεις στον οργανισμός σας!!!

Ένας ανερχόμενος διατροφικός κίνδυνος! 
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σε σημαντικό βαθμό η συσσώρευση βαρέων μετάλλων στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα – και μάλιστα χωρίς κάποια ιδιαίτερη μείωση, σε αντίθεση με άλλες τοξικές οργανικές ενώσεις.Αφού αυτά τα προϊόντα αποτελούν το βασικότερο κρίκο στην τροφική αλυσίδα, η είσοδος των βαρέων μετάλλων στα αγροτικά οικοσυστήματα θεωρείται, από τους επιστήμονες, θεμελιώδους σημασίας, καθώς η επιβάρυνση της υγείας του καταναλωτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αθροιστικά.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τρόφιμα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!!

Παρότι ο περισσότερος κόσμος ξέρει πως φρούτα και λαχανικά γενικώς θωρακίζουν την υγεία, δύο αμερικανοί επιστήμονες – η διαιτολόγος Τόνια Ράινχαρντ και ο παθολόγος Τζόλε Φέρμαν – επισημαίνουν πως υπάρχουν μερικά τρόφιμα που μπορεί να κάνουν τη διαφορά.
Μην περιμένετε όμως πως θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Ο δρ Φέρμαν λέει πως πρέπει κανείς να βελτιώσει τη διατροφή του για μερικούς μήνες πριν δει τις αληθινές επιδράσεις στις άμυνες του οργανισμού του.

Βαφές μαλλιών: τι κρύβεται πίσω από τη λάμψη;

Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, τα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα, αλλά και η βαθύτερη επιθυμία των ανθρώπων να είναι αρεστοί στους άλλους, οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε εκρηκτική αύξηση τη βιομηχανία καλλωπιστικών προϊόντων και τεχνικών. Ο τομέας των μαλλιών, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από τις εξελίξεις της εποχής και έτσι ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών, αλλά τελευταία και των ανδρών, καταφεύγει στη βαφή τους, είτε για να κρύψει τα σημάδια του χρόνου, είτε για να βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ.... ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ !

Τον κίνδυνο θανάτου αυξάνει η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος σύμφωνα με μια μακρόχρονη έρευνα που έκανε η ιατρική σχολή του Χάρβαρντ. Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο και καρδιακό και οι επιστήμονες προτείνουν την αντικατάστασή του με κοτόπουλο, ψάρια, δημητριακά και ξηρούς καρπούς.