Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΕΡΑ… ΝΕΥΡΑ!

  1. Δημητριακά ολικής άλεσης, πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ, υπεύθυνα για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος, μέταλλα όπως μαγνήσιο και ψευδάργυρο, όπως και διάφορα αντιοξειδωτικά. 

Μωβ φρούτα εναντίον Αλτσχάιμερ, Καρδιοπάθειας και Καρκίνου!

Tα φρούτα με σκούρο μωβ χρώμα μπορεί να μας προστατεύουν από νόσους όπως το Αλτσχάιμερ, η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση.  Οι πιθανότητες αναπτύξεως της νόσου του Πάρκινσον και σκληρύνσεως κατά πλάκας επίσης μπορεί να ελαττωθούν με τη συστηματική κατανάλωση φρούτων όπως τα σμέουρα, τα μούρα, τα δαμάσκηνα και τα μαύρα σταφύλια.  Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, που πραγματοποίησαν την ανάλυση, εκτιμούν ότι πρέπει να έχει φωτεινό μωβ χρώμα τουλάχιστον το ένα από τα τρία φρούτα που καθημερινά πρέπει να τρώμε για να έχουμε καλή υγεία.

3 αφεψήματα για να πυροδοτήσεις το μεταβολισμό σου!!

Για να αποκτήσεις τέλεια σιλουέτα, βασίσου στα βότανα που σου προτείνουμε: θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος, να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Τα αφεψήματα που σου προτείνουμε φτιάχνονται εύκολα, πίνονται ακόμη και δροσερά και σε βοηθούν να αδυνατίσεις.
Θέλεις να ελέγξεις την όρεξή σου; Προτίμησε βότανα που επενεργούν στο κέντρο της πείνας, μετριάζοντας τα ερεθίσματα ή κάποια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το άγχος που συχνά είναι η αιτία του τσιμπολογήματος.

Φασόλια: μια υποτιμημένη «υπερτροφή»!

Νόστιμα, θρεπτικά, με πολλαπλά «πρόσωπα» και άφθονες μαγειρικές εκδοχές, τα φασόλια πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό κάθε υγιεινής διατροφής. Η μεσογειακή διατροφή, επιτάσσει να καταναλώνουμε όσπρια, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Οι περισσότεροι μάλλον το αγνοούμε και περιορίζουμε σημαντικά την κατανάλωση φασολιών και γενικά των οσπρίων.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τα όσπρια είναι θεραπευτικά

Για τους λαούς που ζουν στη λεκάνη της Μεσογείου αποτέλεσαν πάντα τη ραχοκοκαλιά της καθημερινής τους διατροφής.
Ειδικότερα για μας τους Έλληνες τα όσπρια και πιο συγκεκριμένα τα φασόλια δεν αντιπροσωπεύουν μόνο βασικό διατροφικό στοιχείο, αλλά επίσης και πολιτισμικό στοιχείο, καθόσον η παραδοσιακή φασολάδα θεωρείται διαχρονικά το εθνικό φαγητό της χώρας.

Ρόφημα για επανασυντονισμό του ανοσοποιητικού

από τα λαχανικά που βρίσκονται πάντα στο στόχαστρο των ερευνητών είναι τα σταυρανθή με κορωνίδα το μπρόκολο…
σε μιά λοιπόν από τις πολλές έρευνες οι ερευνητές στο Institute of Food Research έχουν λάβει τα πρώτα στοιχεία των μελετών για
το πώς μιά διατροφή πλούσια σε glucosinolates όπως η glucoraphanin η οποία βρίσκεται στο μπρόκολο μπορεί
να επανασυντονίσει τις κυτταρικές μας διεργασίες οι οποίες
διαταράσσονται καθώς γερνάμε…

Ουσία στη φλούδα του μήλου μπορεί να μας προστατεύει από την παχυσαρκία

Μία ουσία που βρίσκεται στη φλούδα του μήλου και ονομάζεται ουρσολικό οξύ μπορεί να αποτελέσει μία ασπίδα προστασίας έναντι της παχυσαρκίας, σύμαφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια. Πιο συγκεκριμένα, τα ποντίκια που κατανάλωσαν μία δίαιτα πλούσια σε λίπος και συμπεριελάμβανε ουρσολικό οξύ, ανέπτυξαν σημαντικά τη μυική τους μάζα, αλλά και τα κύτταρα του φαιού λιπώδους ιστού, συγκριτικά με τα ποντίκια που ακολουθούσαν την ίδια δίαιτα χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή το ουρσολικό οξύ.

Σουσάμι – Ταχίνι – Χαλβάς και οι ευεργετικές τους ιδιότητες για τον οργανισμό μας

ΣΟΥΣΑΜΙ

Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας ισχυρή πίεση πάνω στους σπόρους. Το σουσαμέλαιο που…. βγαίνει με την ψυχρή αυτή μέθοδο είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ωφέλιμο.

Κρόκος ή Προζάκ; Η αρχαία θεραπευτική γνώση επιβεβαιώνεται από την επιστήμη

Ενώ ο κρόκος είναι εξαιρετικά ακριβός, επειδή χρειάζονται περίπου 150 λουλούδια για να μας δώσουν μόλις 1.000 mg (0,035 oz) στύμονες κρόκου , και κοστίζει περίπου 800 ευρό το κιλό, δεν χρειάζεται αρκετή ποσότητα για να έχει αποτέλεσμα.

Τα μισά είδη καρκίνου οφείλονται στο τσιγάρο και το κρέας!

Νέα μελέτη σε 157 χώρες

Το τσιγάρο και η κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του αποτελούν τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης καρκίνου.Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients και αξιοποίησε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε σχέση με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Το μηλόξυδο τα οφέλη και οι χρήσεις του!

Ξυδι από μήλα είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια .Το γνώριζαν οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο και ως ένα είδος διατροφής.
Εκτός από αυτά τα οφέλη για την υγεία που αναφέρονται σχετικά με το ξίδι μήλων, αφαιρεί και τις οσμές. Αρκεί το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο από μήλα, που είναι τα καλύτερα φρούτα από την άποψη της υγείας.

Κουρκουμάς: μία βόμβα υγείας - φυσική κορτιζόνη

Είμαστε πολύ τυχεροί που υπάρχει ο κουρκουμάς. Είναι μια βόμβα υγείας, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που αντικαθιστά την κορτιζόνη!


Γι αυτό απο πολλούς βοτανολόγους συστήνεται στα άτομα που πάσχουν απο ρευματοειδή αρθρίτιδα πριν καταφύγουν στην κορτιζόνη, να αποφύγουν τους πόνους με κουρκουμά!

Δεν μπορώ να κάνω δίαιτα, τι κάνω;

Κωνσταντίνος Πίσιος,Ειδικός Ομοιοπαθητικός - Παθολόγος, www.homeoathens.com
Η χώρα μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, ενώ στους εφήβους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του HBSC το 2010, βρίσκεται στην 2η θέση.

Αντιμετώπιση υπέρτασης: Φάρμακα ή τρόπος ζωής;

Πρωτόπαπας Μάριος, Φυσικοπαθητικός – Ομοιοπαθητικός ( mdiatrofi@yahoo.gr)
Μέρος 1ο. Είναι τα φάρμακα ή καλύτερη δυνατή επιλογή που έχουμε;
Τι είναι η αρτηριακή πίεση;
Όταν μιλάμε για αρτηριακή πίεση εννοούμε την τάση που ασκεί το αίμα (το πλάσμα για να ακριβολογούμε) στα τοιχώματα των αγγείων μας. Για αυτό και όταν αυτή η τάση γίνεται υπερβολική καλείται «υπέρταση».

Πόνος στο γλουτό - Ισχιαλγία

Γράφουν η Ελένη Σκαρπαθάκη, Δρ Χειροπρακτικής & ο Σταύρος Σκαρπαθάκης, Δρ Χειροπρακτικής
Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στο γλουτό. Θα ασχοληθούμε με έναν από τους σημαντικότερους μύες στη συγκεκριμένη περιοχή του γλουτού τον απιοειδή μυ, που είναι μία από τις αιτίες που ευθύνονται για το άλγος στο γλουτό.