Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Παιδί με κανόνες ίσον παιδί με φυσιολογικό βάρος

Xωρίς να θέλουμε να είμαστε πολλοί πουριτανοί και λάτρεις των αρχών της αυστηρής οικογένειας και παρά τις απόψεις πολλών ότι ένα παιδί θα πρέπει να είναι ελεύθερο να κάνει ότι θέλει, οι κανόνες συμπεριφοράς είναι απαραίτητοι για ένα παιδί.

Παιδί χωρίς όρια ίσον σπίτι χωρίς τοίχους λένε κάποιοι και δεν θα διαφωνήσουμε. Κάτι τέτοιο μάλιστα φαίνεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στο βάρος του.
Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα στην Αυστραλία, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics, όταν σε ένα παιδί μπαίνουν από το σπίτι κανόνες προγραμματισμού σε σχέση με τις συνήθειές του, όπως ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης, η ώρα του φαγητού, ο χρόνος άσκησης κ.α., τότε αυτό το παιδί έχει πολλές πιθανότητες να έχει φυσιολογικό βάρος.
Η μελέτη συμπεριέλαβε δεδομένα από 4000 παιδιά και τους γονείς τους και κατέληξε εκτός των άλλων και στο συμπέρασμα ότι η συμβουλευτική στους γονείς, σε σχέση με τον τρόπο χειρισμού των παιδιών σε θέματα που αφορούν συνήθειές τους, όπως το φαγητό και η φυσική τους δραστηριότητα, είναι πάρα πολύ σημαντική.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου