Η τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί ενδεχομένως να
μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με νέα επισκόπηση
ερευνών.
Ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μειώθηκε κατά 32% για κάθε 200 γραμμάρια φρούτων που καταναλώνονταν καθημερινά, και κατά 115 για κάθε 200 γραμμάρια καθημερινής κατανάλωσης λαχανικών, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘’Stroke.’’
Ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μειώθηκε κατά 32% για κάθε 200 γραμμάρια φρούτων που καταναλώνονταν καθημερινά, και κατά 115 για κάθε 200 γραμμάρια καθημερινής κατανάλωσης λαχανικών, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘’Stroke.’’