Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η διατροφική αξία του ελαιολάδου!!

Το ελαιόλαδο δεν κατέχει τυχαία τόσο σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή. Η διατροφική του αξία ήταν αυτή που ανέδειξε τη σημασία του στην καθημερινότητά μας και μιλώντας για τη διατροφική του αξία αναφερόμαστε στην περιεκτικότητά του σε ‘καλά’ – ακόρεστα λιπαρά, σε λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη E) και σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι πολυφαινόλες.

Σούπερ Φρούτα για Σούπερ Υγιεία!!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα γνώριζαν ελάχιστοι καταναλωτές, κυρίως αυτοί που πρόσεχαν την υγεία τους, και η διάθεση των πολυδύναμων αυτών φρούτων γινόταν μόνο από καταστήματα υγιεινών τροφών. Για τους περισσότερους ήταν άγνωστες οι λέξεις κράνμπερυ, μπλούμπερυ, ιπποφαέςγκότζι μπερρυ, μπλάκ μπέρρυ, αρώνια κλπ. Το τελευταίο διάστημα όμως τα έχει μάθει ο καθένας λόγω της μεγάλης διαφήμισης που έχει γίνει για τις θρεπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Τα αναψυκτικά σχετίζονται με χιλιάδες θανάτους το χρόνο παγκοσμίως.

Τα αναψυκτικά, οι χυμοί και τα άλλα ποτά με ζάχαρη μπορεί να σχετίζονται με περίπου 183.000 θανάτους κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο -σχεδόν όσους σκοτώνει το άσθμα παγκοσμίως- σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Τα ποτά αυτά σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβάλλουν στην αύξηση του πάχους, καθώς επίσης στην αύξηση του κινδύνου για διαβήτη, καρδιοαγγειακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Οι ερευνητές ανέλυσαν παγκόσμια στοιχεία που καλύπτουν 114 χώρες με το 60% του πληθυσμού της Γης και αφορούν τους θανάτους από διάφορες ασθένειες. Οι επιστήμονες συνέδεσαν τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, με 133.000 θανάτους από διαβήτη τύπου 2, με 44.000 θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις και με 6.000 θανάτους από καρκίνο.

Ο Χυμός Παντζαριού είναι ένα Θαύμα Υγείας!

Στις περισσότερες λίστες με τα θρεπτικά τρόφιμα δεν θα βρείτε τον χυμό του παντζαριού, αλλά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία είναι εξίσου σημαντικός με τον σολομό και τα μύρτιλλαΚαι πράγματι ο χυμός του παντζαριού αξίζει μια θέση στον κατάλογο με τα τρόφιμα που κάνουν μικρά θαύματα υγείας αφού ενισχύει την αντοχή του οργανισμού και έτσι μπορείτε να ασκήστε για περισσότερο χρόνο, ενώ βελτιώνει την αιματική κυκλοφορία και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι ο χυμός από παντζάρια είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών και νιτρικών αλάτων που βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος και την αιματική ροή σε όλο το σώμα, περιλαμβανομένου του εγκεφάλου, της καρδιάς και των μυών.

αντέστρεψε τη νόσο του crohn με διατροφή

Σήμερα η Mee Tracy McCormick είναι η έκφραση της υγείας και της ζωντάνιας. Μερικά χρόνια πιο πρίν η 42-χρονη Mee έδινε τη μάχη της ζωή της , πολεμώντας μια επώδυνη διατροφική ασθένεια. Ηταν στο κατώφλι του θανάτου με υποψία νόσου του Crohn. Ηταν αναιμική και το βάρος της δεν ξεπερνούσε τα 40 κιλά.Οι γιατροί διέγνωσαν μια τρύπα στο έντερό της και υποπτεύονταν ότι έπασχε από καρκίνο.

Πως σχετίζεται το στρες με την εμφάνιση σοβαρών παθήσεων.

Από το περιοδικό Holistic Life
Το στρες είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Στην πραγματικότητα ήταν και είναι απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Αποτελεί ένα μηχανισμό προσαρμογής και άμυνας του οργανισμού. Μας επιτρέπει να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις ψηλών απαιτήσεων ή ακόμη όταν υπάρχει μια πραγματική απειλή για τη ζωή μας.

τεχνικές χαλάρωσης

Από το περιοδικό Holistic Life
Όταν ήμασταν μωρά είχαμε ελάχιστη επιδεξιότητα και μικρό έλεγχο πάνω στο νευρικό και μυϊκό μας σύστημα. Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε ούτε τα έντερα, ούτε τα πόδια, ούτε τα χέρια μας. Σταδιακά, με την εμπειρία, την πρακτική και την προσπάθεια, μάθαμε να ελέγχουμε τους διάφορους μύες του σώματος μας. Από την άλλη μεριά όμως, όταν ήμασταν παιδιά δεν είχαμε καμιά δυσκολία να χαλαρώσουμε αμέσως τους μύες μας.

απαλλαγείτε από τις αλλεργίες με βότανα

Τόσο η δυτική όσο και η κινέζικη βοτανοθεραπεία έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την ευαισθησία του ατόμου στους αλλεργιογόνους παράγοντες και να αμβλύνουν τα συμπτώματα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας και στη γενικότερα καλή λειτουργία του. Ανακαλύψτε λοιπόν πως απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του αναπνευστικού και…αναπνεύστε ελεύθερα!

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο κίνδυνος των εγκεφαλικών επεισοδίων!Στέλνει το σώμα προειδοποιητικά μηνύματα;

Οι συνέπειες ενός εγκεφαλικού μπορούν να είναι τραγικές. Mπορεί να οδηγήσει σε αναπηρική καρέκλα, εν μέρει σε παράλυση. Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν στον εγκέφαλο; Στέλνει το σώμα προειδοποιητικά μηνύματα;
Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή στον καθένα μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, ακόμη και σε μικρά παιδιά. Όπως υπολογίζεται, στη Γερμανία κάθε χρόνο περίπου 300 παιδιά και έφηβοι παθαίνουν εγκεφαλικό. Μια εμπειρία που κανένας δεν θα ήθελε να βιώσει. Μούδιασμα ή αδυναμία στα χέρια και πόδια, παράλυση του προσώπου και της γλώσσας είναι ορισμένοι από τους προπομπούς ενός εγκεφαλικού.

Επτά σωματικούς πόνους που δεν πρέπει (ποτέ) να αγνοείς

Σε κανέναν δεν αρέσει ο πόνος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να μας τραβήξει την προσοχή το σώμα μας, όταν κάτι πάει λάθος. Φυσικά, είστε σε αρκετά καλή «επικοινωνία» με τον οργανισμό σας ώστε να ξέρετε πότε ο πόνος είναι μια απλή ενόχληση. Αλλά ξέρετε πάντοτε, πότε ο πόνος μπορεί να σηματοδοτεί κάτι πιο σοβαρό;
Συγκεντρώσαμε επτά είδη σωματικών πόνων που δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε. Και φυσικά σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τους αντέξετε, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι σύμμαχος της υγείας μας!

Το ανθρώπινο σώμα για να μπορεί να λειτουργεί σωστά και να είναι υγιές χρειάζεται να παράγει αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που προστατεύουν από τις βλάβες στα κύτταρα, που τις προκαλούν οι γνωστές σε όλους ελεύθερες ρίζες Τα αντιοξειδωτικά, λοιπόν, έχουν τη δυνατότητα να θωρακίζουν τον οργανισμό από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο καρκίνος Ακόμα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθούν το δέρμα να μη γερνά πρόωρα.

aivanhov: πως να γίνετε ακούραστοι

Πόσες φορές ακούει κανείς να λένε: «Είμαι κουρασμένος!» Ναι, όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος. Και παρ’ όλ’ αυτά βλέπει κανείς τους ανθρώπους να είναι πολυάσχολοι, να τρέχουν δεξιά και αριστερά χωρίς να σταματούν ούτε λεπτό. Είναι καλό να είναι κανείς ενεργητικός. Αλλά για να μπορέσει όμως να μένει κανείς πάντα ενεργητικός χωρίς να κουράζεται, πρέπει να ξέρει να ξεκουράζεται, και όχι μόνο μια ή δυο φορές την ημέρα, γιατί δεν είναι αρκετό, αλλά δέκα, δεκαπέντε, είκοσι φορές, έστω και για ένα λεπτό κάθε φορά.

Η Βιταμίνη Β3 «σκοτώνει» θανατηφόρα κύτταρα.

Θα μπορούσε να είναι το νέο όπλο για την καταπολέμηση πανίσχυρων μικροβίων της κατηγορίας των σταφυλοκόκκων.
Σύμφωνα με νεότερες μελέτες στις ΗΠΑ, η βιταμίνη Β3, γνωστή και ως νικοτιναμίδη και νιασίνη, βελτιώνει την ικανότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στην προσπάθεια εξόντωσης των βακτηρίων του σταφυλόκοκκου. Όπως εξηγούν, η βιταμίνη Β3 αυξάνει τον αριθμό και την αποτελεσματικότητα των ουδετερόφιλων, δηλαδή των λευκοκυττάρων του αίματος που μπορούν να εξολοθρεύσουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς

Γιατί οι πιπεριές είναι καυτερές και η μέντα δροσερή;

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τις πιπεριές να μας «καίνε» όταν τις τρώμε (καλά, όχι όλες οι πιπεριές) και τη μέντα να μας «δροσίζει»; Για τις πιπεριές το μυστικό ονομάζεται… καψαϊκίνη και για τη μέντα ονομάζεται μενθόλη. Είναι δυο ουσίες που δρουν με παρόμοιο τρόπο στο νευρικό μας σύστημα και κατ” επέκταση στον εγκέφαλό μας. Τρώγοντας καυτερές πιπεριές νοιώθουμε κάψιμο στη γλώσσα μας, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι πιο ζεστή, ενώ μασώντας φύλλα μέντας ή τσίχλα με μέντα νοιώθουμε λες και έχουμε μόνιμα παγάκια στο στόμα μας. Η καψαϊκίνη, αλλά και η μενθόλη δεσμεύονται σε υποδοχείς νεύρων που είναι ευαίσθητοι στο ζεστό και στο κρύο, αντίστοιχα. Έτσι ο εγκέφαλός μας «μπερδεύεται» και νοιώθει κάψιμο ή πάγωμα, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει.

Συνταγή για το κορυφαίο αντικαρκινικό ελιξήριο essiac.

To 1922 μια ασθενής που θεραπεύτηκε από τον καρκίνο, αποκάλυψε στη νοσοκόμα Rene Caisse που ζούσε στο Οντάριο του Καναδά, ότι θεραπεύτηκε, χάρη σε μια συνταγή βοτάνων, που της είχε δώσει ένας ινδιάνος της φυλής Οτζίμπουα του Οντάριο. Η Rene Caisse δημιούργησε τότε, μια δική της αυθεντική συνταγή βοτάνων σε υγρή μορφή και την ονόμασε Εssiac, ονομασία που προέρχεται από την αντιστροφή του επωνύμου της. Το 1924 άνοιξε τη δική της κλινική στο Bracebridge του Οντάριο στον Καναδά, όπου χορηγούσε το Essiac σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, αν και δεν υπήρχαν ανάλογες επιστημονικές αποδείξεις και μελέτες για τη δράση και την αποτελεσματικότητά του.