Όσοι καταναλώνουν κάθε ξηρούς καρπούς διατρέχουν 20% μικρότερο
κίνδυνο θανάτου από οποιοδήποτε αιτία και παράλληλα, έχουν μικρότερο
σωματικό βάρος, σε σχέση με όσους έχουν αποκλείσει τους ξηρούς καρπούς
από τη διατροφή τους.
Αυτό είναι το εντυπωσιακό συμπέρασμα μιας μεγάλης επιδημιολογικής μελέτης που έγινε από ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και από το Ινστιτούτο Dana-Farber για τον Καρκίνο και δημοσιεύθηκε το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.
Αυτό είναι το εντυπωσιακό συμπέρασμα μιας μεγάλης επιδημιολογικής μελέτης που έγινε από ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και από το Ινστιτούτο Dana-Farber για τον Καρκίνο και δημοσιεύθηκε το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.